GEZOND LEVEN

januari 22, 2019 0 Door Wilco de Grote

Ik zie Paul de leeuw, als ambassadeur van de darmstichting, zeggen dat ik mijn poep moet bestuderen. Ik stel me al voor hoe hij elke keer, nadat hij een drol heeft gedraaid uitgebreid met een vergrootglas gaat kijken naar onregelmatigheden in de pot.  Mathijs zegt dat ik met een stappenteller moet gaan rondlopen. Je moet volgens hem minstens 10.000 stappen per dag zetten voor een gezonde levensstijl. Ik zie hem een avond na een drukke uitzenddag al in de huiskamer nog de laatste 2000 stappen zetten om aan zijn taks te komen. Eric Corton  is gestopt met roken en rijdt minstens 200 km per dag op zijn fiets en is zo 65 kg afgevallen. Geen fastfood of pizzas meer in de studio voor Eric. Hij voelt zich nu zo veel beter. Heel hetero Nederland met enige naam  mengt zich in de “me too” discussie, waarin ze zich afvragen of zij misschien wel eens iets onoorbaars hebben gedaan. Wat

mag je nog wel zeggen tegen een vrouw?

In wat voor tijd zijn we toch terecht gekomen. Alsof er geen jaren 60 meer zijn geweest, voegen alle VIP s van Nederland zich in een ideaal rolmodel dat in de jaren ’50 niet had misstaan. Waar zijn toch de tijden gebleven, waar sterren hun lijn behielden door hun tussenschotten weg te snuiven.  Waar popartiesten zich platspoten voor een concert, omdat ze anders niet de juiste vibes konden vinden. Waar een schrijver niet kon schrijven , zonder voelbare nicotine in de longen. Waar schilders zich eerst klem zopen in de kroeg om dan in de nacht  pas de inspiratie te krijgen voor waarachtig werk. Waar iedere groupie gewoon niets anders wilde dan stevig genomen te worden door de leadzanger of de bassist. Waar de sterren nog gewoon jong stierven omdat ze tenminste echt geleefd hadden.

Paul ik ga niet kijken nadat ik een drol heb gedraaid, ik trek het gewoon door. En Mathijs ik loop alleen  omdat ik ergens heen moet. En Eric, een taxi is veel veiliger dan fietsen in de stad. Ik drink een borrel  bij mijn Pizza en ik hou van een sigaret. En gisteren heb ik bij de jeugdsoos geweest om XTC te halen en te luisteren naar verfrissende jonge rappers die gewoon nog durven te zeggen dat ze hun bitches willen neuken. De jaren 60 zullen voor mij niet tevergeefs zijn geweest. En als ik ziek wordt heb ik mijn euthanasieverklaring al getekend. Ik wil leven voor ik dood gaan, niet leven als een lijk om nooit dood te gaan.